Omdat we ’s voormiddags met 2 ‘missies’ zaten, besloten we om op te splitsen zodat we de Gambiaanse stress onder controle konden en kunnen houden ?.

Missie 1

Sifoe schooltje onderdompelen in hoekwerking: puzzelhoek – bouwhoek – krijtleihoek en kleurhoek. Het was ongelooflijk boeiend om de kinderen te zien openbloeien met hun eigen talent. ‘Toubab’ klonk regelmatig door de klas.

* Het ene kind ontdekte hoe het een potlood kon gebruiken (en ze zijn creatief!!)

* Een ander kind was vindingrijk bij het wissen van de krijttekeningen op de leitjes.

* De insteekpuzzels (dank je lieve ouders in Belgiƫ!) openden voor velen nieuwe deuren!

* ‘Blokken en duplo’s stapelen’, wat een uitdaging!

Zo boeiend om te kunnen beleven, ook voor ons! Na de eerste klas liepen Ina en Griet nog even in de ‘science class’ binnen om verder te werken rond ‘geluid’. Zo knutselden ze trommels met cementzakken en blik. Ook werden er telefoontjes ineengestoken. Een staaltje van hoe je met heel beperkte middelen heel ervaringsgericht kan werken.

Missie 2

Solars voor Sifoes Health Center:

In afwachting van de komst van de plaatselijke ‘Lamin Solar’ doken Lieve, Annelies en Ingrid in een verborgen medicijnkast. Wij willen, met jullie steun, dit Center voorzien van licht ’s nachts.

De opvolging van de zwaar gehavende (verdwenen) duim (zie gisteren) nam Lief er ook nog bij. Lief, Ingrid en Annelies hadden ook nog de eer om de eerstgeboren zoon (Lamin?) te mogen knuffelen.

Onze voormiddag liep weer uit. Voldaan trokken we met ‘Lamin en Karamo’ landinwaarts naar ‘www.eenhartvoordorpnaastsifoe.be’ = NYOFELLEH.

Onze missie daar: aangekochte medicijnen overdragen + gebruik ervan toelichten.

De ‘staff’ van de verpleegpost bracht de emmers water aan voor onze kuistornado doorheen de plaatselijke medische post. De meegebrachte medische hulpmiddelen (met dank aan Wim Str en … van MLS) bewezen onmiddellijk hun nut: de verpleger riep Lief en Annelies bij zich, toen hij een patiĆ«nt behandelde met de door ons afgeleverde materialen.

We werden verrassend beloond met een typische maaltijd, ‘Benakin’, en het smaakte!

Tot morgen!

Een reactie achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment