DAG 8: Not just words, it’s done with a heart (a heart for Sifoe)

Vandaag trokken we naar Sifoe Lower Basic School, we probeerden 60 kleuters onder controle te houden met gevarieerde activiteiten. Een filmpje van Miffy (met dank aan ons mobiel zonnepaneel) zette de juiste toon. We vormden drie groepen: verven met vingerverf (een totaal nieuwe ervaring voor de jonge Gambiaantjes), kleurplaten van Miffy leren inkleuren met een correcte potloodgreep en spelen van memory. Chaos keek even om de hoek, maar onze ervaren kleuterjuffen brachten rust onder de kleuters met ritmische stilte-oefeningen.

Na de pauze splitsten we ons op: Lieve & Annelies stapten naar het Health Centre om uitleg te geven bij niet alleen de door ons aangekochte medicijnen, maar ook bij “gedropte” bananendozen gevuld met nog bruikbare verzamelde medicatie (met alleen Nederlandstalige bijsluiters). Een aerosoltoestel werd ineengezet en uitgetest. Ze werden beloond met de woorden “this is your medical post, we trust you to do whatever is necessary” en uitgenodigd voor lunch.

Sofie, Griet, Karen, Ina en Ingrid gingen langs bij de leergierige juf van het 3de leerjaar. We gingen op dezelfde manier te werk als in de kleuterklas: eerst een filmpje dan hoekenwerk. De leerlingen werden ondergedompeld in een Engels taalbad, ze schreven o.a. een briefje naar de zesdeklassers van De Rank in Wezemaal. We stelden met veel plezier vast dat de juf het materiaal van vorig jaar nog intensief gebruikt.

In het Education Centre namen we de bestelde zeer kleurrijke opbergzakjes in ontvangst (de overblijvende zakjes kunnen in België aangekocht worden) en ook de timmerman had al goed werk geleverd, voldoende om morgen aan de slag te gaan in Nyofelleh. Het was tijd om naar huis te gaan en onze laatste dag voor te bereiden. Tijdens deze voorbereiding sprak een local ons aan met lovende woorden over ons werk … het doet de ronde in Sifoe dat zeven Vlaamse vrouwen met hun hart werken en niet alleen met woorden…  😉

4 reacties

 1. ‘k Ben zo blij dat er zoveel mee valt ! Hun reacties, dingen van vorige jaren die nog aanwezig zijn, orde die ze leren, poetsen, timmeren, medicijnen gebruiken ! Proficiat aan de zeven vrouwen en de mensen van Sifoe en omstreken die hun best doen !!!
  Dat moet jullie toch ook moed geven ?!!

 2. Proficiat dames jullie leveren prachtig werk.
  We kijken er al naar uit om de verhalen van dit avontuur te kunnen horen.groetjes uit het druilerige Schriek, en voorzie een klein hoekje in de valiezen om een beetje zon mee te brengen.
  Goeie vlucht nazr huis en tot zondag
  Theo, Marleen.👍😎

  Alleen spijtig dat de tekst op jullie blog bijn niet te lezn is ,de tekst wordt heel licht weergegeven, graag iets donkerdere tekst

 3. Fantastisch om te lezen hoe jullie de mensen ginder in hun kracht zetten, hen leren om onafhankelijk te kunnen zijn… eigenwaarde geven. Dat is hulpverlening… ontroerd dat ik dit kan lezen!!!🍀❤️ Warme groeten, Vicky

Een reactie achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment