Serrekunda

Vandaag ging het richting Serrekunda. We volgden een hobbelig parcours naar de Picca Nursery School. Wat een enthousiaste juffen, meesters en kinderen in deze school! Elke klas verwelkomde ons met een liedje, dat leverde veel kippenvelmomenten op.
Twee poppenkastpoppen, Pipi en Birdie, introduceerden Miffy. Ingrid las met hart en ziel de verhalen van Miffy voor. Het hoekenwerk viel erg in de smaak: er werd naarstig gepuzzeld, getekend, geknutseld, creatief auto gereden. De bewegingsspelletjes met Karen, Lief, Griet en Annelies toverden een big smile op alle gezichtjes. We vulden de materiaalkast aan met gedoneerde spulletjes. We investeerden in papier, schriftjes en potloden die door de headmaster himself werden aangekocht. Voor we vertrokken, brachten we structuur aan in de schoolbibliotheek en de spelletjeskast. Eén kast voor heel de school! Het was leuk om te zien hoe de kinderen boekjes kwamen halen en ook terugbrachten!!
De medische schoolpost werd ook bevoorraad. We waren onder de indruk van de aanpak van de verpleger.

Kerrsering

Daarna trokken we naar de verpleegpost van Kerrsering. De jonge verpleger kon wat hulp gebruiken. We schonken hem medicijnen en namen zijn verpleegpost onder handen. Hij wist niet wat er gebeurde, zeven vrouwen op zijn dak en dat op Valentijn!
Met knorrende maag reden we naar Kerrsering Apartment van Veronique en William Merckx waar de chicken Yassa al op tafel stond. Onze chauffeurs, Karamo en Lamin, aten mee en vertelden over de Gambiaanse gewoontes.
Om het met de woorden van de kinderen te zeggen:

‘YOUR FRIEND IS MY FRIEND, MY FRIEND IS YOUR FRIEND’

 


dav received_10156121776469921 received_10156121862939921 received_1644713968945863 received_2007746889253712

sdr mde dav

4 reacties

  1. Heerlijk al die stralende kindergezichten, de gevulde kasten, de klasactiviteiten met hoekenwerk enz. Chapeau voor jullie inzet! Ann

  2. Allemaal nog goe bezig ! Enthousiaste madammen ! Hoe Ge met weinig middelen en veel enthousiasme heel veel kan bewerkstelligen!! Proficiat!!

Een reactie achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment