Dag 2 (25/02/2022)

Onze eerste dag op stap, we konden niet wachten! In de voormiddag spraken we af met Kalifa.

Kalifa is onze contactpersoon in Gambia, we stonden de voorbije twee jaar regelmatig met hem in contact. We keken de spullen na die we vorig jaar hadden gestockeerd en maakten een verdeling voor de verschillende scholen en medische posten.

Vervolgens reden we een 1ste keer naar Hope Nursery school. Vrijdagmiddag is er geen les dus hadden we de kans om even een kijkje in de klassen en het droomlokaal (de ruimte met het educatief materiaal).

We waren teleurgesteld toen we de moestuin zagen.

 

We bleven niet bij de pakken zitten en gingen in gesprek met de schooldirecteur en het schoolcomité. We gaven een presentatie over de evolutie die Hope School de voorbije zes jaar heeft doorgemaakt met de hulp van ‘Een hart voor Sifoe’. Het comité schrok zelf van de grote vooruitgang!

 

We bespraken de verwachtingen en het verdere verloop van het project. Tijdens deze gesprekken werd duidelijk dat we niet helemaal op dezelfde golflengte zaten.
Het doel van ‘Een hart voor Sifoe’ is dat Hope Nursery School zo snel mogelijk zelfstandig wordt. Maar wat denken het comité en de schooldirecteur hierover? Dit zullen we bespreken op ons overleg maandag!

 

We plaatsten bestellingen bij de kleermaker (o.a. draagzakken die we meebrengen naar België) en de timmerman (schoolmateriaal).

 

We sloten onze dag af met een lekkere maaltijd, jammer genoeg geen WiFi om jullie op de hoogte te houden en nog verdere besprekingen!

 

Tot morgen 😊

Een reactie achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment