Dag 4 (27/02/2022)

A small thing for you is a big thing for us

Vandaag bezochten we het health centre in Nyofelleh. Nyofelleh is een dorp dat heel afgelegen is in vergelijking met Sifoe. Sifoe ligt aan een geasfalteerde weg, om Nyofelleh te bereiken, volgden we een hobbelig zandparcours.

Het werd ons meteen duidelijk dat corona in het Westen voelbaar is tot in Gambia. Sponsors vielen weg met lege rekken als gevolg. Poetsen, sorteren en de door ons meegebrachte medicijnen uitladen en uitleggen was het ritme van de dag.

We stelden snel vast dat er een probleem was met de kranen van de waterput. De loodgieter werd opgetrommeld om het euvel te verhelpen.

Ook “Lamin Solar” mocht niet ontbreken op het appel, de nood aan verlichting is groot wanneer de avond valt. Zonder verlichting is het niet mogelijk de medische post te vinden in het donker.
Op terugweg naar de lodge stopten we in Madina Salem om medicatie en babykleertjes af te geven in de medische hulppost. De verantwoordelijken waren ons zeer dankbaar.

In het kader van onze geboorte-emmers hielden we halt bij Jenny van Gunjur Project Lodge, waar we vroeger logeerden. Zij engageert zich om analfabete vrouwen onderwijs te geven.
Deze dames gaan de mutsjes voor onze geboorte-emmers breien.

Het was een zeer vruchtbare dag!

Een reactie achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment