Dag 5 (28/02/2022)

1 team, twee bestemmingen!

De ochtend van Karen, Griet, Ina, Charlotte en Ingrid begon in Hope Nursery School. Het plan was mee les te geven in de vier verschillende klassen. De verhalen van Nijntje werden “op niveau” door de leerkrachten voorgelezen, toegepast en uitgebeeld. Er werd naarstig gepuzzeld met insteekpuzzels, de kapplablokken werden bovengehaald en clicsblokken werden geïntroduceerd. De bingospelletjes om alfabet, kleuren en vormen in te oefenen, vielen heel erg in de smaak. De kleuters wonnen allemaal een door de zesdeklassers van De Rank gemaakte armbandjes.

Elke klas kreeg een half uurtje sport: tik- en balspelletjes.

Tijdens eens een boeiend gesprek wisselden de leerkrachten ervaringen met het nieuw materiaal uit.

Na een korte lunchpauze pakten we de dream corner aan, alles werd gepoetst en aangevuld met nieuw materiaal.

We sloten de dag af met een gesprek met het schoolhoofd en schoolcomité over de toekomst van Hope Nursery School.Voor Annelies en Lief werd de dag naar de groothandel een wereldreis.Ze hadden afgesproken met de vroedman van de medische post in Sifoe om samen naar de farmaceutische groothandel te gaan om ontbrekende medicijnen aan te kopen.Zijn wachtzaal zat vol met patiënten dus vertrokken ze een uur later dan gepland naar Serrekunda.

1,5 uur later kwamen ze terecht in een pakhuis met Chinese medicijnen. Ze overwogen even zoetzure kip te bestellen omwille van de geur 😋 maar kwamen twee uur later toch buiten met dozen vol medicijnen. Ze ontmoetten er mensen uit IJsland die als sponsoring medicijnen voor een ziekenhuis kwamen aankopen.

 

Veel sponsors konden de voorbije twee jaren niet naar Gambia komen omwille van COVID-19 en dus veel ziekenhuizen en medische posten zitten zonder medicijnen (worden grotendeels door sponsors aangekocht). Vermits  er geen aspirine verkrijgbaar was maakten ze op de terugweg ook nog een stop in een andere groothandel waar ze aspirine uit India konden leveren. De verdere terugweg genoten ze van het typisch Gambiaanse verkeer met veel getoeter en kraampjes en mensen langs de weg. Alweer een heel productieve dag!

1 reactie

  1. Wat een geluk dat jullie zo ondernemend zijn!
    Schitterend werk al gedaan.
    De kinderen hun oogjes blinken dankzij jullie.

    Dikke knuffel,
    Chris

Een reactie achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment