Dag 7 (16/02/2024)

Dag 7: Pannenkoeken zijn smoutebollen 🇬🇲💚

Het is weer voorbijgevlogen. Onze laatste werkdag begon met gesprekken. De eerste  twee kandidaten spraken we over een mogelijke studiebeurs. Daarna kwam Pah (de bioboer die de tuin van Hope optimaliseert) zijn plannen en visie met ons bespreken.

De headmaster, de leerkrachten, de kookmoekes en de tuinman werden gefeliciteerd voor hun werk en hun inzet. Ze ontvingen hun loon van de maand februari en 50kg rijst per persoon als teken van onze dankbaarheid.

Tijdens de functionerings- gesprekken werd de nadruk gelegd op het optimaal gebruiken van de onderwijstijd en het invoeren van PE (physical education of bewegingsopvoeding).

De schoolweek werd zoals gewoonlijk afgesloten met pannenkoeken, lees smoutebollen 😅. Volgend jaar brengen we bloemsuiker mee.

Na alle gesprekken babbelden we nog met een aantal leerkrachten onder de boom. Verschillende onderwerpen kwamen aan bod, we leerden nieuwe dingen over Gambia. Het was een gezellig samenzijn met veel lachende gezichten.

Een toevallige stop bij het Health Centre in Sifoe zorgde voor een aangename verrassing: we maakten kennis met een pasgeboren jongetje en zijn mama.

De papa van Sally, Lamine, wilde ons graag bedanken voor de goede verzorging van de brandwonde van zijn dochter. Hij nodigde ons uit in zijn compound voor een heerlijke frisdrank en vers fruit. Dat smaakte bij 39 graden.

Wat een fijn gevoel om de week zo te kunnen afsluiten!

3 reacties

Een reactie achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment