Dag 6 (15/02/2024)

Dag 6: Omo wast witter dan wit, ook goed voor zonnepanelen (als ze het willen) 🇬🇲💚

We startten onze bewolkte dag in het Health Centre van Sifoe. Elke derde donderdag van de maand komen mama’s naar het Health Centre voor een weegmoment en de nodige vaccinaties. Het was een drukte van jewelste maar mooi om te zien. De moedertjes waren dankbaar voor hun eerder ontvangen birth bucket.

Voor we vertrokken naar Nyofelleh Lower Basic School, wierpen we een blik op de zonnepanelen en zagen dat deze wel een ‘omo-sopje’ konden gebruiken.

In Nyofelleh werden we, naar jaarlijkse traditie, ontvangen door de alweer nieuwe directeur (deze worden door de regering regelmatig geplaatst op een andere school). Ze lieten ons met veel trots de netjes, geordende bibliotheek en het overzicht van de ontleende boeken zien. Oef! 😅

Vervolgens trokken we met ons materiaal richting de kleuterschool om hun voorraad aan te vullen en te spelen met de kleuters.

Onze lunchpauze namen we aan het Health Centre waar we vernamen dat onze eerste birth bucket gisteren werd geschonken. Vreugdekreetjes weerklonken daar!

We maakten de vroedvrouw ook nog blij met een babyweegschaal en een waterkoker voor de materniteit.

In de lagere school entertainden we de kinderen door vriendschapsbandjes te maken en bingo te spelen. De leerkrachten kregen nieuw lesmateriaal en de nodige uitleg daarbij.

Na afscheid genomen te hebben, reden we nog langs ons Hope-schooltje om Lamines geïnfecteerde been te verzorgen.

Toegekomen in de lodge bereidden we de functioneringsgesprekken voor. Het wordt morgen nog een drukke, laatste werkdag…..

1 reactie

  1. De voorlaatste dag alweer, wat vliegt het…
    Bij dag 5 was ik blij te lezen dat “jullie” leerlingen het zo goed doen bij het doorstromen.
    En jullie benutten echt elk moment om concrete dingen te verwezenlijken. Chapeau!

Een reactie achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment