Dag 8 (03/03/2022)

De zon

Terwijl de zon opkwam genoten we van een heerlijk ontbijt om deze dag te beginnen. Na het ontbijt moesten we ons PLF-formulier invullen. Dit liep niet voor iedereen van een leien dakje. Hierdoor vertrokken we met wat vertraging richting N’yofelleh. Na drie kwartier rijden over hobbelige en zanderige wegen, kwamen we aan in de school.

 

We splitsten ons op. Lief, Annelies en Charlotte speelden bingo (met ‘iedereen prijs’) in grade vijf. Karen, Griet en Ingrid gingen in grade twee een hoekenwerk doen. Karen deed bal- en tikspelen en oefeningen met een touw. Griet deed de kleurenbingo en Ingrid oefende ook met bingo de maaltafels. Het was een heel leergierige klas en leerkracht, dus beloonden we deze groep met de vriendschapsbandjes die de 6de klassers van De Rank maakten. Tijdens de break legden Ingrid en Griet aan de andere leerkrachten het materiaal uit zodat zij hier ook mee aan de slag kunnen gaan.

 

Nadien gingen Ingrid, Griet en Karen naar level drie  (derde kleuterklas) waar ook een hoekenwerk werd gedaan. Karen oefende balvaardigheid met ballen van groot naar klein en deed gerichte springoefeningen. Ingrid speelde bingo met letters en Griet oefende op beginletters en klanken. De kinderen hingen aan onze lippen, zelfs kinderen uit andere klassen!

 

Lief, Charlotte en Annelies speelden duchtig verder maar deze keer met een kleurenbingo.

 

Na afloop van de lessen werd  het door ons  meegebrachte schoolmateriaal verdeeld en uitgelegd.

 

In de namiddag kondigden we in het health centre van Nyofelleh het goede nieuws aan dat we zonnepanelen zullen installeren. Het medisch team was opgetogen.

 

Voor het eerst konden we onze nabesprekingen houden in een warme late-namiddagzon.

1 reactie

  1. Vandaag 4/3 en morgen vertrekken jullie weer huiswaarts, meen ik.
    Alvast goede terugreis. En terecht met tevredenheid over weer een geslaagde Sifoe-week in jullie hart!
    Ann

Een reactie achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment