Dag 7 (02/03/2022)

Recycle – upcycle!

Dagelijks zien we onderweg naar de projecten enorm veel afval liggen. We vinden dit elke dag opnieuw heel confronterend. Het deed Karen nadenken en ze verzon een heel plan voor de turnles van vandaag!

We zijn onderweg verschillende keren gestopt om autobanden en kapotte emmers te verzamelen. Om een voorbeeld te geven: we hebben emmers omhoog gehangen (met vervallen windels) om ballen in te gooien en stippelden een parcours uit met de banden. Kijk zeker even naar de foto’s voor het resultaat!

 

We gingen we aan de slag met de leerkrachten in de klassen. We deden hoekenwerk, deels met materiaal van maandag, maar ook met nieuwe materialen. We probeerden af en toe te herhalen zodat de leerkrachten zeker alles zouden begrijpen.

We werkten met domino’s, splitsdozen, tangrammen, letterbingo, treintjes en zoveel meer!

 

Annelies en Lief gingen ondertussen naar het medisch centrum. Samen met de vroedman zorgden zij dat gedoneerde Europese materialen op de juiste plaats geraakten en het gebruik ervan duidelijk was. De dames onderwierpen de vroedman aan een sneltest zodat ook hij weet hoe hij de test correct moet uitvoeren.

 

Na het einde van de lessen betaalden we samen de lonen van de leerkrachten. We koppelden dit aan een soort van functioneringsgesprek waarbij we onder meer polsten naar hun leerplan en hun motivatie.

 

We gingen langs in het education centre en bekeken onze bestelling bij de kleermaker. De zakjes en vlaggenlijnen zagen er geweldig uit! We kunnen niet wachten om ze mee te brengen naar België.

 

We eindigden onze dag in St. Jozef, een christelijke school waar we nog nooit zijn geweest. We bezochten deze school op aanraden van Patty, een Belgische dame die enkele families ondersteunt in Gambia.

De school heeft 476 leerlingen. Er wordt in de voormiddag en de namiddag lesgegeven zodat alle leerlingen kunnen genieten van onderwijs. Er zitten gemiddeld 50 kinderen in elke klas. We hadden een beetje educatief materiaal bij en gaven dit aan de directeur. Ook in deze school is nog veel werk aan de winkel!

 

Het was alweer een boeiende en leerrijke dag in Gambia!

2 reacties

Een reactie achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment