Dag 9 (25/02/2023)

Gambia dag 9 – de laatste dag in The Gambia 🇬🇲💚

 

De allerlaatste ochtend van onze werkweek in Gambia, met een totaal andere start. We regelden een boottocht om dit mooie land verder te ontdekken. Samen met Karamo en onze chauffeur gingen we ‘bird watchen’ op een prachtige rivier met geweldige mangroven. We hebben verschillende vogels zoals pelikanen en reigers kunnen spotten. We hielden een korte tussenstop in Senegal waar we aan land gingen en leerden er o.a. de ‘cotton-silk-tree’ kennen. Nadien stapten we terug naar de oever waar we onze boottocht verder zetten. Terug aan de oever (oversteekplaats) kochten we voor Karamo en zijn familie 2kg verse vis.

In de lodge werden de laatste zaken in orde gebracht : een korte meeting met de man van de zonnepanelen voor een volgende installatie in ons project, inpakken, afscheid nemen en daarna richting luchthaven.

Onderweg werden er toch nog enkele stops gehouden. Als eerste gingen we langs de Hope School, waar we buiten een nieuw spelelement hadden laten plaatsen met oude autobanden. Vervolgens nog even langs de medische post om vast te stellen dat de zonnepanelen gepoetst waren. Dan nog langs de moeder van één van de baby’tjes die deze week was bevallen.  We gaven de kleine spruit een aantal herbruikbare pampertjes.

Als laatste hielden we halt bij Kalifa, onze contactpersoon die doorheen het jaar ook voor algemene updates van onze verschillende projecten zorgt.  Vervolgens sprong hij mee in het busje om ons mee weg te brengen naar de luchthaven.

Eens op de luchthaven was het een emotioneel afscheid met Kalifa en Karamo. Zij weten dat we volgende jaar heel graag terugkomen.  Dus is er afgesloten met ‘See you next year’.

Allemaal klaar voor een vlucht van 6u richting Brussel. Met een verschil van 30 graden, maar een valies vol cadeaus van ‘de community’ en een hart vol liefde!

Een reactie achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment