Dag 2 (18/02/2023)

Een eerste drukke dag!💚🇬🇲

Een rustige nacht met krekelgeluiden op de achtergrond, het geluid van de moskee in de vroege uurtjes, de koffie en thee die klaarstonden als we aan het ontbijt kwamen. Zo blij dat we terug zijn! 

Na het ontbijt reden we richting Education Center. We waren blij te zien dat er terug leven in de brouwerij was. Jonge mannen waren bezig met laswerk, de kleermaker maakte een jurk en ook de timmerman was naarstig aan het werk.

Eens aangekomen duurde het niet lang voor er een soort brommer met aanhangwagentje de eerste lading dozen (vanuit de container) kwam leveren.

Als een sneltrein begonnen we alles te sorteren per bestemming: medisch materiaal voor de medische posten in Sifoe, Nyofelleh en Medina Salam. Het schoolmateriaal pakten we uit en organiseerden we per categorie of leeftijd voor Hope Nursery School en Nyofelleh.

Een drukke voormiddag met veel indrukken, geuren en geluiden. Afrika op z’n best.

We brachten een bezoekje aan Sifoe Health center. Onderweg werden we begroet door een aantal kinderen met de naam ‘Tubaaaaaaaab’ (blanke mens). 

Ondertussen gingen Griet en Sofie met de kleermaakster naar de markt om nieuwe stoffen aan te kopen. Zo kan het naaiatelier al aan het werk om schorten, vlaggenlijnen, totebags, ….  te maken om terug mee te nemen naar België.

Nadien begonnen we met het inladen van geboorte-emmers.  Deze emmers schenken we aan jonge moeders die bevallen in het Sifoe Health Center.

Nog even langs de school voor een meeting met de directeur en het personeel om te praten over de toekomst. Ze lieten trots de moestuin zien waar we Njambo (soort wortel die erg naar kastanje smaakt) konden proeven. 

Als laatste stop nog snel op babybezoek bij Karamo. Wat een dotje 🥰

Moe maar voldaan keerden we terug naar de lodge voor een praatje bij een heerlijk avondmaal. 

Een reactie achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment