Dag 3 (19/02/2023)

geboorte-emmers 💚🇬🇲

 

Een woelige nacht met de ontdekking van verschillende gekko’s in onze slaapkamers. Het was even schrikken maar we weten dat ze ons niet kwaad doen.

Een power-ontbijt van haver of een omelet en we zijn weer klaar voor onze derde dag in Gambia.

Onze eerste stop was de medische post van Medina Salam. Hier leveren we elk  jaar extra medicijnen en dat is nodig ook.  Het personeel was ons erg dankbaar.

Vervolgens hadden we een afspraak met  Bia – een contact via Sofie.  Van hem mochten we drie volle dozen met houten dobbelstenen in ontvangst nemen. Handig om de leerlingen al spelend te leren tellen.

Even voor de middag waren we terug in het Education center. Hier vulden we de geboorte-emmers als een geoliede machine verder.

Een deel van de dames zijn verdere gaan onderhandelen over de nood aan verlichting en elektriciteit op school, over het maken van herbruikbaar maandverband en over het vervaardigen van houten spelen voor school.

Na de middag brachten we  de geboorte-emmers naar medical health center te Sifoe.  De emmers werden gestapeld met heel veel hulp van bereidwillige kinderen.  De apotheek en de stockage ruimte werd opgepoetst en aangevuld.

Een reactie achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment