Dag 4 (20/02/2023)

Nieuwe medicijnen en nieuw educatief materiaal 💚🇬🇲

Maandag en dag 4 van onze trip. Onze planning is wat aangepast omdat het public holiday was en dus een vrije dag voor de schoolgaande kinderen. 

We startten met een korte tussenstop in het education center om ons educatief materiaal op te pikken voor de Hope School.

Onder the mango tree op de speelplaats  gaven we tekst en uitleg over het nieuwe materiaal (K’nex, noppers, steeknagels,

kleuren volgens legende aan de hand van dobbelstenen) We speelden samen en ook : we zongen samen !

We hadden nog een leuk extraatje mee: op hun vraag brachten we een muziekbox mee die werkt op zonne-energie gecombineerd met een boek met een liedje per letter. Enthousiasme alom : met bijbehorende bewegingen zongen we uit volle borst . 

Na de middag  hadden Lieve, Annelies en Julie met de vroedman van de medische post afgesproken voor de aankoop van extra medicatie . Een iets langere busrit met heel erg veel impressies onderweg, een geiten- en koeienmarkt, het vlees in de open zon tentoongesteld voor verkoop … een drukte van jewelste. Een groothandel in een kleine ruimte was onze stop . Volgens het afgesproken budget kocht de vroedman  de nodige medicatie . Met een goed gevuld busje vol geneesmiddelen reden we terug richting Sifoe .

Ondertussen is de rest van de dames in de school gebleven. In sneltempo poetsten we ‘de spelotheek’ en ordenden we alle educatief materiaal en dit met de hulp van de leerkrachten. Na een afrondend gesprek onder de mangoboom over de nabije toekomst , wandelden we naar de Health Center om de aangekochte medicatie en de laatste geboorte-emmers een plaatsje te geven.

 

 

Soms speelt de taal ons parten 😉

Karamo : ‘Do you have some ‘ paintkiller?’

Wij :‘You mean to remove paint, like dissolvant? White spirit ?

K :‘Yes Yes it is good to have it at home’ 

‘But do you have it with you?’

Wij :‘No, we don’t have it ’ 

‘I think it’s medication’

‘Aaaaaah you mean ‘PAIN killer’?

1 reactie

  1. Jullie zijn weer schitterend bezig.
    Goed te lezen dat jullie genieten van het samen zijn terwijl jullie hard aan het werken zijn.
    Knuffel,
    Chris

Een reactie achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment