Dag 6 (01/03/2022)

Dubbel genieten!

Het was een blij weerzien in Nyofelleh.
We werden ontvangen door een nieuwe directeur, het ons bekende schoolhoofd was overgeplaatst naar een andere school.

We hebben onze plannen lichtjes moeten aanpassen want we werden geconfronteerd met klassen van 46 kinderen. Karen, met de hulp van onze trouwe begeleider Karamo voor de vertaling in Mandinka, testte de nieuwe ballen uit met een waaier van balspelen.

Annelies en Lief werden voor de leeuwen geworpen in het eerste leerjaar. Lief liet de kinderen papierstroken knippen en muizentrapjes vouwen, dat was voor veel leerlingen een zware opdracht. Annelies werkte aan getalherkenning, domino was een te moeilijke taak.

Ina, Griet, Charlotte en Ingrid trokken naar het derde leerjaar. De leerkracht gaf les met haar baby op de rug. Er werd gekleurd, kubusjes in elkaar gepuzzeld, de opbouw van getallen ingeoefend met getaldozen en onze bingo met delen en vermenigvuldigen paste perfect in het programma van de leerkracht.

Terwijl we even halt hielden in de medische post bracht “Lamin Solar” ons de offerte voor zonnepanelen en de nodige aanpassingen aan hun elektriciteitsnetwerk.

Lief en Annelies demonstreerden hoe een COVID-19-sneltest moet uitgevoerd worden. Onze positieve Lief testte negatief!

We maakten een tussenstop in het health centre van Sifoe om de door andere liefdadigheidsorganisaties foutief geleverde medische materialen op te pikken en door te geven aan het ziekenhuis in Banjul.

Onze dag werd afgerond met een kort bezoek aan een kleine medische post in Gunjur die we volgend jaar hopen te voorzien van de hoogst nodige medicatie.

1 reactie

 1. Dag harde werksters,
  Jullie hebben niet stil gezeten! Fijn de verslagen te kunnen lezen. De foto’s zijn ook heel sprekend.
  Mooi dat jullie hier al zo lang mee bezig zijn. Een teleurstelling hier en daar en de golven weer duidelijk op elkaar afstemmen hoort daarbij,
  maar jullie laten duidelijk de moed niet zakken.
  Ik word we meer weer bewust van hoe goed wij het hebben…
  Knap werk, ik ben onder de indruk.
  Ann

Een reactie achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment