Dag 5 (14/02/2024)

Dag 5: Druk, drukker, drukst. 🇬🇲💚

We startten onze dag met een ontmoeting met het nieuwe schoolhoofd van Sifoe Lower Basic School. Wij koesteren de hoop dat Hope Nurserey School ooit geïntegreerd wordt in de Lower Basic School want dan is de toekomst van ons schooltje verzekerd. 

We kregen te horen dat de kinderen die vanuit Hope doorstromen naar de Lower Basic School het goed doen. Sifoe Lower Basic School heeft 1067 leerlingen en 43 leerkrachten. Toen we op de speelplaats rondliepen, voelden we de drukte, er heerst een heel andere sfeer dan in ons Hope schooltje. 

Na de dagelijkse verzorging van Sally, trokken we even naar de klas van Lamin (grade 2) om vriendschapsbandjes (die door de tantes van Annelies werden voorbereid) te maken. 

Onze volgende stop was Serrekunda. We maakten kennis met het drukke verkeer van de grootstad (de Antwerpse ring is klein bier vergeleken met de Serrekunda Highway). We sloegen een voorraad mandjes in om te verkopen en gingen op zoek naar AA-batterijen voor de babyweegschalen (geleverd zonder batterijen, ze hebben het geld niet om er aan te kopen) van het Sifoe Health Centre.  

De laatste stop was in de farmaceutische groothandel. We kochten, samen met de vroedman van Sifoe, medicatie om zijn voorraad verder aan te vullen. Twee hele lange zware onderhandelingen later, konden we eindelijk naar de lodge.

3 reacties

  1. Weer een drukke overvolle dag maar veel bereikt, top dames. Komt het goed met Sally want is een pijnlijke verzorging hé. Wat doen jullie daar toch weer veel voor de mensen..probeer ook wat te genieten. Groetjes 😘

Een reactie achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment