Dag 7 (23/02/2023)

Gambia dag 7 – de eerste geboorte-emmers kunnen afgeven 🇬🇲💚

Een minder rustige nacht achter de rug door het geblaf van enkele honden rond ons huisje. Vandaag stond er een hele dag Hope School op de planning.

De schoolbel ging, de kinderen gingen naar hun klas en wij volgden de lessen. Zo konden we ervaren hoe de leerkrachten de materialen implementeerden en dit deden ze zinvol en enthousiast met een maximaal gebruik van het nieuw meegebrachte materiaal. De kleuters werden actief betrokken en we merkten dat dit geen ééndagsvertoning was. Meespelen deden we natuurlijk ook: torens bouwen, clicx, treintjes, steeknagels, dobbelen, puzzelen, tellen, zingen, vingerverven en sporten met juf Karen. Het hele songboekje ‘Jolly phonics’ werd enthousiast en uit volle borst meegezongen. De kinderen genoten met volle teugen en wij ook!

Tijdens de pauze kwamen we pas helemaal op dreef.  We speelden tikkertje, voetbalden, schommelden en wandelden met vele handjes in onze handen op het speelterrein. Na de break zongen we, kregen de kleuters de zelfgemaakte armbandjes van de 6de-klassers van de Rank en sportten we klas per klas buiten met de meegebrachte parachute.

Als één aspect van ons project willen we de kleuters dagelijks voorzien van een gezonde lokale maaltijd. Buikjes gromden en de honger werd gestild met een heerlijk vers rijstmaal.

Ondertussen kregen we telefoon van de Medische post : een volgende baby-girl was geboren. Joepiejee, we konden OPNIEUW een geboorte-emmer cadeau doen! Mama’s zijn er reuze blij mee ! (En wij ook :))

Op school rondden we de dag af met ‘functioneringsgesprekken’ met de leerkrachten, directeur, nanny en conciërge om af te toetsen hoe zij zich voelen op school en hoe ze de toekomst van Hope-school zien. Ze vertelden ons dat ze graag in de school werken. Ook wij voelden een grote dankbaarheid van al het personeel! Dit verdient een extra bonus en dit doneerden we in de vorm van een zak rijst voor ieder.

Onderweg naar het ‘Education center’ zijn we toch nog even gestopt aan de medische post, ‘agaiiin’ een baby geboren … amper 20 minuten op de wereld en we mochten ook deze baby knuffelen. Deze baby-boy ging uiteraard van arm naar arm 😱.  Heel erg fijn om te zien dat moeder en kind het goed stellen en gezond zijn. Congratulations!

Het ‘Education Center’ werd onze laatste stop. Aagje, Juul, Kikker, Varkentje, Flonflon en de Verjaardagsbeer stonden ons op te wachten in een volledig nieuwe Gambiaanse outfit! We werden op slag verliefd. Ook het nieuwe klimrek voor de Hope-school stond al in elkaar gelast, deze heeft nog een laatste afwerking nodig en is dan klaar voor vertrek naar de speelplaats van Hope-school.

Een zeer aangename en productieve dag met fijne eindresultaten.

Een reactie achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment