Dag 7

Vandaag splitsten we onze groep voor de eerste keer in lange tijd op!

 

Ingrid en Annelies gingen samen met Kalifa op zoek naar onze container. Ze gingen van het ministerie van volksgezondheid naar de haven en terug en dan weer naar de haven. Verschillende formulieren invullen en veel lange gesprekken voeren, het was eens iets anders dan opruimen en lesgeven! De nodige documenten werden verkregen en Inshallah (Als God het wil) hebben we morgen de container.

 

De rest van de groep reed naar de school in Nyofelleh. Hier werkten we eerst in de kleuterschool, waar we zagen dat ons materiaal van vorig jaar intensief gebruikt werd! Daarnaast werden we ook geconfronteerd met een eerste kleuterklasje waar er 50 kindjes zaten. De helft van de kleuters zat op de grond en leerde het alfabet schrijven in de lucht aangezien ze geen schrijfmateriaal hadden…. Een mogelijk nieuw projectje voor ons?

 

Maar niet getreurd, we zijn hier om de kinderen en de leerkrachten iets bij te brengen! Wij vlogen er samen met hen in met hoekenwerk en sport. Nadien trokken we naar twee klassen in de lagere school. We maakten Engelse oefeningen, namen een groepje leerlingen mee naar hun bib waar ze ondergedompeld werden in onze Engelse boekjes, we speelden ook bingo om de cijfers te leren. Onze sportjuf Karen haalde haar hartje op met yoga onder de boom.

 

Tot slot pakten we de medische post in Nyofelleh aan. Er waren bijna geen medicijnen meer dus hebben we de medicatie die we in onze koffers meebrachten in de kasten gezet. Elk doosje werd besproken met het hoofd van de medische post zodat het juiste gebruik duidelijk was!

 

Op het einde van onze dag zongen we nog enkele liedjes met de scholieren van de school en wisselden we dansjes uit!

 

Het was een hete, maar zeer fijne en leerrijke dag!

2 reacties

  1. Wat jammer van jullie container Hopelijk morgen dan zodat jullie hem nog kunnen uitladen.
    Maar zo te zien zijn jullie weer enorm productief bezig.
    Liefs,
    Grit

Een reactie achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment